Αξίωση κληρονομικού δικαίου

Το κληρονομικό δίκαιο αποτελεί υποκατηγορία του αστικού δικαίου και απασχολεί συχνά στην πράξη, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που είτε ο θανών με τη διαθήκη του κατανέμει την περιουσία του με τρόπο που θίγει ορισμένους κληρονόμους είτε ήδη πριν το θάνατο προέβη σε δυσανάλογες παροχές σε ορισμένα πρόσωπα σε σχέση με την κληρονομιά που καταλείπει κατά το θάνατό του.

Το βασικότερο πρόβλημα στις ανωτέρω περιπτώσεις είναι να καταγραφεί ολόκληρη η κληρονομιά, με το ενεργητικό και το παθητικό της καθώς και να αποτιμηθούν σε χρήμα οι παροχές που έγιναν στο παρελθόν και φυσικά ο νομικός παραστάτης να κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς για την ακριβή εξεύρεση του κληρονομικού δικαιώματος του θιγόμενου κληρονόμου. Σημειώνεται ότι οι διατάξεις περί νόμιμης μοίρας είναι αναγκαστικού δικαίου. Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει ως ένα σημείο ότι ο θιγόμενος κληρονόμος μπορεί να επιδιώξει την ικανοποίηση των κληρονομικών του δικαιωμάτων δικαστικά ευελπιστώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται με επαγγελματισμό και ευαισθησία υποθέσεις κληρονομικού δικαίου όντας σε θέση να φέρει εις πέρας με επιτυχία τις εντολές των εντολέων μας. Απαραίτητο είναι κατά την πρώτη μας συνάντηση να μας προσκομίσετε ιδίως ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό εγγυτέρων/πλησιέστερων συγγενών, τυχόν δηλωθείσα περιουσιακή κατάσταση του θανόντος, εκκαθαριστική δήλωση ΕΝΦΙΑ του θανόντος, τυχόν παροχές που έκανε στο παρελθόν, φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας, το τελευταίο σας εκκαθαριστικό σημείωμα, κ.λπ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *