Άμυνα σε αγωγές ενώπιον Δικαστηρίων

Όταν επιδίδεται μία αγωγή μέσω δικαστικού επιμελητή, δε χρειάζεται πανικός, αλλά ψυχραιμία. Το πρώτο που πρέπει να κάνει το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο κατά του οποίου στρέφεται η αγωγή, είναι να δει την πράξη κατάθεσης της αγωγής, ώστε να διαπιστώσει παραχρήμα την ημερομηνία συζήτησης. Κατόπιν τούτου, πρέπει να απευθυνθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε εξειδικευμένο δικηγόρο που θα μελετήσει την αγωγή και θα καταστρώσει την υπερασπιστική γραμμή άμυνας κατά του δικογράφου της αγωγής.

Η άμυνα κατά των αγωγών σταχυολογείται α) στην άρνηση και στην αιτιολογημένη άρνηση της αγωγής, που οδηγεί σε αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας, β) στις ενστάσεις του στρέφονται κατά του παραδεκτού της αγωγής (πχ. ένσταση τοπικής και υλικής αρμοδιότητας, ένσταση έλλειψης ενεργητικής και παθητικής νομιμοποίησης, ένσταση αοριστίας, κλπ.), γ) στη νομική αβασιμότητα της αγωγής, υπό την έννοια ότι η αγωγή δε στηρίζεται στο νόμο και δ) στην ουσιαστική αβασιμότητα της αγωγής, που σημαίνει ότι η αγωγή δεν αποδεικνύεται από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας που δύναται να αποτελείται από έγγραφα, φωτογραφίες, μάρτυρες κλπ.

Το γραφείο μας είναι σε θέση να αναλάβει την κατάστρωση της αμυντικής σας θέσης κατά αγωγής που σας επιδόθηκε. Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε α) αντίγραφο της αγωγής που σας επιδόθηκε, β) αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας και γ) το τελευταίο εκκαθαριστικό σας σημείωμα και να μας εκθέσετε εν συντομία την δική σας θέση. Αφού μελετήσουμε το δικόγραφο της αγωγής, θα φροντίσουμε να γίνει μία δεύτερη συνάντηση, στην οποία θα αρχίσουμε να εισερχόμαστε στις λεπτομέρειες της υποθέσεως, σκιαγραφώντας λέξη προς λέξη την υπερασπιστική μας θέση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *