Άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο

Το ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δίνει το δικαίωμα σε αυτόν που ηττήθηκε στον δεύτερο βαθμό να ασκήσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, το οποίο είναι το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Η διαδικασία σύνταξης, κατάθεσης και εκδίκασης αναίρεσης είναι επίπονη νομική εργασία που απαιτεί ιδιαίτερη μελέτη και πολύ καλή γνώση του νόμου.

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αναιρεθεί μία απόφαση δευτέρου βαθμού αναφέρονται περιοριστικά στο νόμο και προκειμένου να καταλήξει ο δικηγόρος αν χωρεί η άσκηση αναίρεσης απαιτείται να μελετήσει ιδίως 1) την αγωγή, 2) τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους διαδίκους στον πρώτο βαθμό, 3) τα πρακτικά της πρωτόδικης απόφασης, 4) την απόφαση του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, 5) την έφεση, 6) τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους διαδίκους στον δεύτερο βαθμό και 7) την απόφαση του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος είναι ακυρωτικό Δικαστήριο και όχι Δικαστήριο ουσίας.

Εφόσον μας προσκομίσετε τα ανωτέρω, το γραφείο μας είναι σε θέση να μελετήσει το φάκελο της σχετικής δικογραφίας και να σας ενημερώσει κατά πόσο χωρεί η άσκηση αναίρεσης κατά της αποφάσεως του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου. Η σύνταξη αναίρεσης είναι η πιο δύσκολη νομική υπηρεσία, η οποία απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση, αυξημένη αφοσίωση και πολύωρη ενασχόληση. Σημειώνεται ότι επειδή ο Άρειος Πάγος είναι το ανώτερο Δικαστήριο της χώρας, τα δικαστικά έξοδα είναι αυξημένα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι απαιτείται η πληρωμή παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 450,00 ευρώ πλέον των γραμματίων προκαταβολής εισφορών και ενσήμων του δικηγόρου και των απαιτούμενων ενσήμων κλπ.

Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μας προσκομίσετε τα ως άνω έγγραφα πλέον της αστυνομικής σας ταυτότητας και του τελευταίου σας εκκαθαριστικού σημειώματος.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *