Αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής ανώ των 115.000,00 ευρω

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 4485/2021 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), στην οποία για λογαριασμό του γραφείου μας παράσταθηκε ο Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, ανεστάλη, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας ανακοπής, η εκτέλεση διαταγής πληρωμής ποσού 116.772,40 ευρώ πλέον δικαστικών εξόδων 3.571,00 ευρώ, που εξέδωσε γνωστή εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων σε βάρος των εντολέων μας από σύμβαση στεγαστικού δανείου.

Το Δικαστήριο μελέτησε τη σχηματισθείσα δικογραφία και έκρινε ότι πιθανολογείται η ευδοκίμηση της ασκηθείσας ανακοπής μας. Ειδικότερα, το Δικαστήριο, κατ’ αποδοχή του σχετικού λόγου ανακοπής μας, έκρινε με εμφατικό τρόπο ότι, η εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων δεν απέδειξε ότι ανέλαβε πραγματικά τη διαχείριση της συγκεκριμένης απαίτησης, ώστε να νομιμοποιείται ενεργητικά στην έκδοση της εν λόγω διαταγής πληρωμής. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την ασκηθείσα αίτηση αναστολής κρίνoντας αφενός μεν ότι, πιθανολογείται η ευδοκίμηση της ασκηθείσας ανακοπής, τουλάχιστον κατά τον ως άνω σχετικό λόγο και αφετέρου δε ότι, οι εντολείς μας θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη από την εκτέλεση της εν λόγω διαταγής πληρωμής με κίνηση διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί του βεβαρημένου με προσημείωση υποθήκης ακινήτους τους. Τέλος, η εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων καταδικάστηκε στα δικαστικά έξοδα των εντολέων μας.

Με την απόφαση αυτή η εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων “έμεινε με δεμένα τα χέρια” μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας ανακοπής μας, η οποία έχει οριστεί για να δικαστεί προς τα τέλη του έτους 2025.

Το γραφείο μας έχοντας ήδη διαμορφώσει μία γραμμή στην νομολογία που ακυρώνει τις διαταγές πληρωμής των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων (ΜΠρΑθ 1703/2020, ΤΝΠ ΝΟΜΟΣ, ΕιρΑθ 666/2020, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ) διαθέτει βαθιά γνώση και μεγάλη πείρα και είναι σε θέση να προασπίσει τα δικαιώματά σας έναντι των πιστωτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η υπόθεσή σας γίνεται δική μας υπόθεση και λειτουργώντας ως μία ενιαία ομάδα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων σαςo

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *