Αναστολή εκτέλεσης πλειστηριασμού για οφειλή άνω του 1.000.000,00 ευρώ

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 41/2023 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θράκης, εκδοθείσας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ανεστάλη η διενέργεια του πλειστηριασμού που είχε προγραμματιστεί σε βάρος της πρώτης και κύριας κατοικίας εντολέως μας στην Αλεξανδρούπολη, λόγω πιθανολόγησης α) ευδοκίμησης της έφεσής που έχει οριστεί για να συζητηθεί εντός του Μαρτίου του 2023 και β) πρόκλησης ανεπανόρθωτης βλάβης της εντολέως μας.

Η πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης είχε απορρίψει την ανακοπή της εντολέως μας, με αποτέλεσμα εντός λίγων ημερών να συνταχθεί έφεση και αίτηση αναστολής ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Θράκης, το οποίο επί της ουσίας πιθανολόγησε ότι έσφαλε το πρωτόδικο Δικαστήριο και ότι θα ευδοκιμήσει η έφεση που εκκρεμεί και ανέστειλε την διενέργεια του πλειστηριασμού που είχε προγραμματιστεί εντός των επόμενων ημερών σε βάρος της πρώτης και κύριας κατοικίας της συνταξιούχου εντολέως μας, την οποία ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της. Σημειώνεται ότι η συνολική απαίτηση γνωστής εταιρίας διαχείρισης που ενεργούσε για λογαριασμό ξένου fund ήταν πάνω από 1.000.000,00 ευρώ.

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού, ο οποίος τελικά δε θα πραγματοποιηθεί, και λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία δημοσιευμάτων περί έκδοσης απόφασης υπέρ των servicers και των funds από την πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι, εκτός από το θέμα που έχει ανακύψει και έφτασε μέχρι την πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπάρχουν και άλλα ζητήματα σε σχέση με τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης που επιχειρούν οι πιστωτές σε βάρος των δανειοληπτών. Όμως, απαιτείται σχολαστική μελέτη των στοιχείων κάθε υπόθεσης και κατάλληλη επιχειρηματολογία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

Το δικηγορικό μας γραφείο διαθέτει μακρά εμπειρία σε ζητήματα τραπεζικού δικαίου και δικαίου αναγκαστικής εκτέλεσης, έχοντας να επιδείξει έντονη δικαστηριακή ενασχόληση και πλούσιο συγγραφικό έργο επί των θεμάτων αυτών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *