Άδεια αποποίησης κληρονομιάς από ανήλικα

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 1720/2021 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, στην οποία για λογαριασμό των αιτούντων παραστάθηκε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έγινε δεκτή αίτηση για χορήγηση άδειας από το Δικαστήριο, ώστε οι γονείς του ανήλικου τέκνου ως ασκούντες απο κοινού την γονική μέριμνά του, να αποποιηθούν νομίμως και εμπροθέσμως ενώπιον της γραμματείας του Δικαστηρίου την υπερχρεωμένη κληρονομιά που κατέλειπε ο παππούς τους.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς όλους τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του γραφείου μας, Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη, δέχτηκε πως η αποποίηση της κληρονομιάς του παππού από το ανήλικο τέκνο των εντολέων μας είναι προς το συμφέρον του, καθώς ο θανών, όχι μόνο ουδέν περιουσιακό στοιχείο κατέλειπε, αλλά πολύ περισσότερο είχε χρέη προς τρίτους. Ενόψει των στοιχείων που αποδείχτηκαν από α) τα έγγραφα που προσκόμισε με επίκληση ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης και β) την ένορκη κατάθεση της μάρτυρός που εξετάστηκε με επιμέλεια του δικηγόρου του γραφείου μας, Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη, το Ειρηνοδικείο Αθηνών εξέδωσε την υπ’ αριθ. 1720/2021 απόφασή του με την οποία δόθηκε η άδεια στους γονείς του ανήλικου τέκνου να προβούν για λογαριασμό του σε νομότυπη αποποίηση της κληρονομιάς του θανόντος.

Το γραφείο μας διαθέτει μακρά πείρα και βαθιά γνώση επί υποθέσεων κληρονομικού δικαίου και ιδίως για τις περιπτώσεις χορήγησης άδειας αποποίησης κληρονομιάς από ανήλικα τέκνα. Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας, το τελευταίο σας εκκαθαριστικό σημείωμα, ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος, πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών, τυχόν αποποιήσεις ενήλικων, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τυχόν αποδεικτικά στοιχεία για τις οφειλές του θανόντος και εμεις θα φροντίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη ταχύτητα να συντάξουμε σχετική αίτηση προς το αρμόδιο Δικαστήριο για τη διευθέτηση της υπόθεσής σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *