Ρύθμιση οφειλών – Διαγραφή χρεών 114.000,00 ευρω

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 948/2021 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, στην οποία για λογαριασμό του αιτούντος παραστάθηκε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έγινε εν μέρει δεκτή η αίτηση του εντολέα μας για ρύθμιση των οφειλών του, ύψους περίπου 162.000,00 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά την παραδοχή των ισχυρισμών που πρότεινε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης και παρά το γεγονός η κυρίως παρεμβαίνουσα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων πρότεινε ένσταση απαραδέκτου λόγω εμπορικής ιδιότητας και ένσταση δόλιας αδυναμίας πληρωμής, το Δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του δικηγόρου του γραφείου μας, Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη και έκρινε πως ο αιτών περιήλθε σε αδυναμία πληρωμής 1) μετά την διακοπή της ως άνω αναφερόμενης επαγγελματικής του δραστηριότητας και ως εκ τούτου υπάγεται στις διατάξεις του ν. 3869/2010, και 2) λόγω της σταδιακής μείωσης των εισοδημάτων του. Πρόκειται για μια απόφαση που αποδεικνύει ότι α) ακόμα και πρόσωπα που είχαν επαγγελματική δραστηριότητα, δύνανται υπό προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο ν. 3869/2010 και β) η ένσταση δόλιας αδυναμίας μπορεί να απορριφθεί εφόσον προσκομίζονται και αναλύονται στοιχεία που αποδεικνύουν βαθμιαία μείωση εισοδημάτων. Έτσι, προστατεύτηκε η πρώτη και κύρια κατοικία του αιτούντος και ρυθμίστηκαν τα χρέη του. Εκ των περίπου 162.000,00 ευρώ του συνολικού χρέους, ο εντολέας μας καλείται να καταβάλει 48.000,00 ευρώ σε βάθος εικοσαετίας.

Το γραφείο μας είναι σε θέση να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία ανάλογες υποθέσεις ρύθμισης οφειλών. Σημειώνεται ότι τίθεται σε ισχύ ο νέος ΠτΚ, ο οποίος απαιτεί πολύ μελέτη και λεπτούς χειρισμούς. Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε ιδίως τα εξής έγγραφα: Φωτοτυπία ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τελευταίες τρεις φορολογικές δηλώσεις, εκκαθαριστικά σημειώματα από το έτος 2003 μέχρι σήμερα, πρόσφατη δηλωθείσα περιουσιακή κατάσταση, μισθοδοσία ή ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή βεβαίωση ανεργίας, αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μηχανών, αναλυτική κατάσταση οφειλών από τους πιστωτές και αντίγραφα των δανείων και καρτών, συμβόλαια ιδιοκτησίας ακινήτων, ΕΝΦΙΑ των τελευταίων πέντε ετών, ιατρικά έγγραφα και βεβαιώσεις σπουδών τέκνων και εμείς αφού μελετήσουμε το φάκελο, θα φροντίσουμε να σας κατατοπίσουμε ως προς τα επόμενα βήματά μας. 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *