Διαζύγιο λόγω διετούς διάστασης

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 11495/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εκδοθείσας κατά τη διαδικασία των οικογενειακών διαφορών, απαγγέλθηκε η λύση του γάμου εντολέως μας λόγω συνεχούς και αδιάλειπτης διάστασης με τη σύζυγό του που διήρκησε τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι, καίτοι ο γάμος έλαβε χώρα στον Δήμο Άγιου Ιωάννη-Ρέντη, που υπάγεται τοπικά στα Δικαστήρια του Πειραιά, εντούτοις θεμελιώθηκε τοπική αρμοδιότητα υπέρ των Δικαστηρίων της Αθήνας, βάσει του γεγονός ότι οι διάδικοι εγκαταστάθηκαν ως άστεγοι σε περιοχή της Αθήνας και ειδικότερα έξωθεν του Εθνικού Κήπου. Η ΜΠρΑθ 11495/2022 είναι η πρώτη απόφαση σε πανελλαδικό επίπεδο που δέχεται τη θεμελίωση τοπικής αρμοδιότητας σε άστεγο που εγκαθίσταται σε συγκεκριμένη περιοχή. Με λίγα λόγια, καίτοι οι άστεγοι δεν έχουν κατοικία, εντούτοις κατ’ αποδοχή των ισχυρισμών του Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη, έγινε δεκτό η πρόχειρη εγκατάστασή ενός άστεγου σε μία γειτονιά μπορεί να δημιουργήσει τοπική αρμοδιότητα υπέρ των Δικαστηρίων όπου υπάγεται η εν λόγω περιοχή.

Το δικηγορικό μας γραφείο διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου και με λεπτούς ουσιαστικούς και δικονομικούς χειρισμούς είναι σε θέση να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εντολέων μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *