Νομικές υπηρεσίες σε αυτόφωρα εγκλήματα

Σύμφωνα με το άρθρ. 242 παρ. 1 ΚΠΔ «Αυτόφωρο είναι το έγκλημα του οποίου ο δράστης καταλαμβάνεται την ώρα που το τελεί». Κατά το άρθρ. 242 παρ. 2 ΚΠΔ «Θεωρείται επίσης ότι υπάρχει αυτόφωρο έγκλημα όταν ο δράστης καταδιώκεται αμέσως μετά την πράξη από τη δημόσια δύναμη ή από τον παθόντα ή με δημόσια κραυγή, όπως και όταν συλλαμβάνεται σε χρόνο πολύ κοντινό στην αξιόποινη πράξη με αντικείμενα ή ίχνη από τα οποία συνάγεται η διάπραξη του εγκλήματος. Ποτέ δεν θεωρείται ότι συντρέχει μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, αν πέρασε όλη η επόμενη ημέρα από την τέλεση της πράξης». Τέλος, κατά το άρθρ. 242 παρ. 3 ΚΠΔ «Τα εγκλήματα που τελούνται από ανήλικους δεν δκάζονμται ως αυτόφωρα».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι σε περίπτωση που τελέσατε ποινικό αδίκημα, κατά την ημέρα τέλεσης του αδικήματος καθώς και την επόμενη ημέρα, ισχύει σε βάρος σας η διαδικασία του αυτόφωρου εγκλήματος, όπερ σημαίνει ότι οι αρχές δύνανται να σας αναζητήσουν και να σας συλλάβουν, σχηματίζοντας δικογραφία, ώστε την επόμενη ημέρα να οδηγηθείτε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και εν συνεχεία να δικαστείτε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Το γραφείο μας, γνωρίζοντας πλήρως τη διαδικασία, είναι σε θέση να σας συνδράμει αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή της σύλληψης σας μέχρι και τη διαδικασία στο ποινικό ακροατήριο. Ο δικηγόρος του γραφείο μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, θα βρεθεί άμεσα στο πλευρό σας, για να συνεννοηθεί με τις αρμόδιες αρχές, να σας εξηγήσει τη διαδικασία και τα δικαιώματά σας και να παραστεί κατά την απολογία σας ενώπιον των αρχών. Την επομένη ημέρα θα μεταβεί μαζί σας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, θα λάβει πλήρες αντίγραφο της δικογραφίας, την οποία, αφού μελετήσει, θα σας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υποθέσεως και εν συνεχεία η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο, όπου και πάλι ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, θα είναι στο πλευρό σας, ως συνήγορος υπεράσπισης και είτε θα σας εκπροσωπήσει στην εκδίκαση, είτε θα ζητήσει σύντομη αναβολή για να προετοιμαστεί με μεγαλύτερη ευχέρεια η υπερασπιστική σας γραμμή. 

Σε περίπτωση που έχετε συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ζητήστε από τις αρχές να σας επιτρέψουν να έρθετε σε επικοινωνία με το γραφείο μας και ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, θα βρεθεί άμεσα, μέσα σε λίγα λεπτά στο πλευρό σας, για να σας εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *