Εξάλειψη προσημείωσης υποθήκης ακινήτου

Αν εξοφλήσατε το στεγαστικό δάνειο που λάβατε από τράπεζα, είναι απαραίτητο να έρθετε σε επαφή με την τράπεζα, ώστε να σας δώσει εξοφλητική απόδειξη και παράλληλα να της αναφέρετε ότι επιθυμείτε να προχωρήσετε τη διαδικασία άρσης της εγγραφείσας προσημείωσης υποθήκης επί του ακινήτου σας. Η εγγραφή προσημείωσης υποθήκης γίνεται δυνάμει δικαστικής απόφασης και με τον ίδιο τρόπο επέρχεται και η εξάλειψη. Προ των τροποποιήσεων που εισήγαγε στον ΚΠολΔ ο ν. 4335/2015 γινόταν δεκτή η αυτοπρόσωπη παράσταση του πολίτη. Πλην όμως απαιτείται πλέον εκ του νόμου ο πολίτης να εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Ειδικότερα, βάσει του άρθρ. 696 παρ. 3 του ΚΠολΔ, το Δικαστήριο που διέταξε ασφαλιστικά μέτρα, έχει δικαίωμα με αίτηση οποίου έχει έννομο συμφέρον, να μεταρρυθμίσει ή να ανακαλέσει ολικά ή εν μέρει την απόφασή του, εφόσον επήλθε μεταβολή των πραγμάτων που δικαιολογεί την ανάκληση ή την μεταρρύθμιση της. Κατά το άρθρ. 1323 ΑΚ, απόσβεση της προσημείωσης υποθήκης επέρχεται με την ανάκληση της απόφασης που διέταξε την προσημείωση και κατά το άρθρ. 1330 ΑΚ η προσημείωση υποθήκης εξαλείφεται με συναίνεση του δανειστή. Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε αυτή τη νομική υπηρεσία, γρήγορα και αποτελεσματικά. Απαιτείται η σύνταξη δικογράφου αίτησης εξάλειψης προσημείωσης υποθήκης. Παράλληλα, αναλαμβάνουμε τη σύνταξη και του σχεδίου της απόφασης που θα επικυρώσει το Δικαστήριο. Αφού κατατεθεί η αίτηση, γίνεται η εκδίκαση της υπόθεσης και εκδίδεται η απόφαση, η οποία πρέπει να καταχωρηθεί στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή Κτηματολογικό Γραφείο.

Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε, αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας, το τελευταίο σας εκκαθαριστικό σημείωμα, αντίγραφο της απόφασης δυνάμει της οποίας ενεγράφη η προσημείωση υποθήκης καθώς και κτηματολογικό φύλλο, εφόσον υπάρχει Κτηματολογικό Γραφείο στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *