Ενδοοικογενειακή βία και απειλή

Εντολέας μας ήταν κατηγορούμενη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας (σωματικής βλάβης) και απειλής.

Μετά την παράσταση και την αγόρευση του Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη, ο οποίος εστίασε σε συγκεκριμένα στοιχεία της δικογραφίας και προσκόμισε πρόσθετα έγγραφα που ενίσχυσαν τη θέση της εντολέως μας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε την εντολέα μας από τα αποδιδόμενα σε βάρος της αδικήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βίας (σωματικής βλάβης) και απειλής λόγω αμφιβολιών.

Ειδικότερα, κατ’ αποδοχή των ισχυρισμών του Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη, ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση της εντολέως μας. Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε και το Δικαστήριο και έτσι ο εντολέας μας αθωώθηκε. Καίτοι υπήρχε ιατροδικαστική έκθεση, βάσει της οποίας διαπιστώθηκε ότι η μηνύτρια είχε “υποσημαινόμενες διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές εστίες με εικόνα αραίωσης κατά τόπους του τριχωτού της κεφαλής στη βρεγματική χώρας αυτής”, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί σωματική βλάβη συνεπεία βίαιης απόσπασης τριχών της κεφαλής δια ανθρώπινων χειρών, εντούτοις από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ότι η εν λόγω σωματική βλάβη προξενήθηκε από την κατηγορούμενη. Ούτε προέκυψε ότι η κατηγορούμενη απείλησε την μηνύτρια. Κατόπιν όλων αυτών των στοιχείων το Δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορούμενη είναι αθώα λόγω αμφιβολιών. Τέλος, σημειώνεται ότι, μετά από παρέμβαση του Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη, ανακλήθηκε και η επιβληθείσα ποινή σε βάρος της μάρτυρος υπεράσπισης.

Το δικηγορικό μας γραφείο ασχολείται συστηματικά με τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας  και είναι σε θέση να προασπίσει τα συμφέροντα των εντολέων του με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *