Ανάθεση αποκλειστικής επιμέλειας ανήλικου τέκνου στον πατέρα

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 7960/2022 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εκδοθείσας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, αδημ., 1) ανατέθηκε προσωρινά η αποκλειστική επιμέλεια ανήλικου τέκνου στον πατέρα, 2) διατάχθηκε η μετοίκηση της μητέρας από την οικογενειακή στέγη, η οποία παραχωρήθηκε στον πατέρα και 3) απειλήθηκε σε βάρος της μητέρας προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ για κάθε παραβίαση των ανωτέρω διατάξεων.

Η ΜΠρΑθ 7960/2022 αποτελεί σημαντική δικαίωση για τον εντολέα μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι λόγω των συμπεριφορών της εν διαστάσει συζύγου του υπέβαλε αίτηση προσωρινής επιμέλειας και στη συνέχεια η εν διαστάσει σύζυγός του υπέβαλε αντίθετη αίτηση. Η υπόθεση είχε συζητηθεί τον Νοέμβριο του 2021, πλην όμως η Δικαστής που είχε χρεωθεί τη δικογραφία επί επτά μήνες δεν εξέδιδε απόφαση, με αποτέλεσμα να της αφαιρεθεί η εν λόγω δικογραφία και με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να παυθεί από τα καθήκοντά της. Τον Σεπτέμβριο του 2022 έγινε εκ νέου συζήτηση των δύο αιτήσεων για να χρεωθεί η δικογραφία σε νέα Δικαστή, η οποία, αφού μελέτησε με προσοχή τα προσκομιζόμενα στοιχεία, ανέθεσε την αποκλειστική επιμέλεια του ανήλικου τέκνου, το οποίο είναι κορίτσι, στον πατέρα.

Η ΜΠρΑθ 7960/2022 είναι από τις λίγες αποφάσεις που αναθέτουν την αποκλειστική επιμέλεια ανήλικου τέκνου και δη κοριτσιού στον πατέρα και για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντική νομολογία για ανάλογες περιπτώσεις. Το δικηγορικό μας γραφείο ασχολείται εντατικά με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου παρακολουθώντας διαρκώς τις νομοθετικές, νομολογιακές και επιστημονικές εξελίξεις, ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην ικανοποίηση των δικαιωμάτων των εντολέων μας.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *