Έκδοση πιστοποιητικών από τα Δικαστήρια

Με την πανδημία του κορονοϊού, Covid-19, έγινε μεγάλη προσπάθεια για μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Έτσι, αναπτύχθηκαν ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ψηφιακές υπηρεσίες, ώστε αφενός μεν να μειωθεί ο συνωστισμός που υπήρχε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αφετέρου δε να δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά, όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων και στην πρόσβαση σε έγγραφα δημόσιων υπηρεσιών. Αυτή η προσπάθεια επεκτάθηκε και στο χώρο των Δικαστηρίων και ενώ παλαιότερα οι πολίτες έπρεπε να μεταβαίνουν στα Ειρηνοδικεία και στα Πρωτοδικεία για να υποβάλουν αιτήσεις για πιστοποιητικά, δίνεται πλέον αυτή η δυνατότητα ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας solon.gov.gr. Το γραφείο μας, κατανοώντας τις τρέχουσες συνθήκες, είναι σε θέση να εκδώσει για λογαριασμό σας τα εξής πιστοποιητικά από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία:

1) Πιστοποιητικό περί αποποίησης ή μη κληρονομιάς, 2) πιστοποιητικό περί δημοσιεύσεως ή μη διαθήκης,  3) πιστοποιητικό περί μη αμφισβήτησης ή προσβολής κληρονομικού δικαιώματος, 4) πιστοποιητικό περί μη ανάκλησης- τροποποίησης- αφαίρεσης κληρονομητηρίου, 5) πιστοποιητικό περί μη υποβολής αίτησης και περί μη έκδοσης απόφασης δικαστικής ρύθμισης οφειλών ή επικύρωσης δικαστικού συμβιβασμού κατά τις διατάξεις του ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, 6) πιστοποιητικό περί  κατάθεσης αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, πτώχευσης κλπ., 7) πιστοποιητικό περί έκδοσης απόφασης υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, πτώχευσης κλπ. 8) πιστοποιητικό περί μη έκδοσης δικαστικής απόφασης λύσης εταιρίας, 9) πιστοποιητικό περί μη ασκήσεως ενδίκων μέσων κατά αποφάσεως Δικαστηρίου, 10) πιστοποιητικό περί μη άσκησης ανακοπής σε διαταγή πληρωμής, 11) πιστοποιητικό περί μη άσκησης ανακοπής σε διαταγή απόδοσης μισθίου, 12) πιστοποιητικό περί μη άσκησης ανακοπής κατά εκτελέσεως ή αρνητικής δήλωσης τρίτου, 13) πιστοποιητικό περί θέσεως ή μη σε δικαστική συμπαράσταση και 14) πιστοποιητικό περί λύσεως ή μη γάμου.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να μας καλέσετε στο τηλέφωνο του γραφείου και να μας εκθέσετε ποιο πιστοποιητικό σας ενδιαφέρει και εμείς θα σας ζητήσουμε να μας προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε με βάση αυτά τα έγγραφα να κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση των πιστοποιητικών που χρειάζεστε. Σημειώνεται ότι δυστυχώς παρατηρείται καθυστέρηση από τα Δικαστήρια στην έκδοση των πιστοποιητικών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *