Ρύθμιση οφειλών με τραπεζική διαμεσολάβηση

Δεδομένου ότι από τις αρχές του Ιουνίου του 2021 τέθηκε εφαρμογή ο νέος ΠτΚ, ο οποίος έχει ήδη δεχτεί δριμεία κριτική, οι δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα μέσω του θεσμού της τραπεζικής διαμεσολάβησης, που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την, κοινή συναινέσει, αναμόρφωση των συμβατικών σχέσεων τραπεζών και οφειλετών.

Η τραπεζική διαμεσολάβηση διέπεται από το ν. 4640/2019 και είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών μεταξύ οφειλετών και τραπεζών που διαρκώς αποκτά μεγαλύτερο έδαφος. Βασικά χαρακτηριστικά του εν λόγω θεσμού είναι:

α) Ο εκούσιος χαρακτήρας. Ο πολίτης προσφεύγει στο εν λόγω εργαλείο με δική του πρωτοβουλία και μπορεί να αποχωρήσει οποτεδήποτε, χωρίς οιαδήποτε συνέπεια.

β) Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα μέρη. Ο οφειλέτης και η τράπεζα, συζητούν με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή, και καταλήγουν σε μία κοινώς αποδεκτή λύση.

γ) Εσωτερική και εξωτερική εμπιστευτικότητα. Οτιδήποτε ειπωθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας διαμεσολάβησης είναι εντελώς εμπιστευτικό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός της διαδικασίας.

γ) Ταχύτητα και χαμηλό κόστος. Τα μέρη καταλήγουν σε μία κοινή λύση εντός λίγων ωρών, χωρίς να χρειάζεται να προβούν στα έξοδα που συνεπάγεται η προσφυγή στα Δικαστήρια. Τα έξοδα συνίστανται στην αμοιβή του διαμεσολαβητή και του δικηγόρου που θα παρασταθεί, δεδομένου ότι είναι εκ του ν. 4640/2019 η υποχρεωτική, η παράσταση με δικηγόρο στη διαδικασία διαμεσολάβησης.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έχει ασχοληθεί εντατικά σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, τόσο με το τραπεζικό δίκαιο, όσο και με το θεσμό της διαμεσολάβησης και είναι σε θέση να σας συνδράμει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών σας μέσου του θεσμού της τραπεζικής διαμεσολάβησης. Ειδικότερα, ο Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έχει λάβει τη βασική εκπαίδευση διαμεσολαβητών από τον Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει μετεκπαιδευτεί στο αντικείμενο της τραπεζικής και χρηματοοικονομικής διαμεσολάβησης από το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Προμηθέας. Αυτό έχει βοηθήσει τον Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη να αποκτήσει τις απαιτούμενες γνώσεις στο πεδίο της διαμεσολάβησης με ειδίκευση στο τομέα της διαχείρισης οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων. Έτσι, είναι σε θέση να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες διαμεσολάβησης και υποστήριξης οφειλετών στον τρόπο διευθέτησης των οφειλών τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *