Άμυνα δανειοληπτών κατά κατασχέσεων-πλειστηριασμών

Στην παρούσα φάση οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, που ενεργούν για λογαριασμό των ξένων funds, διενεργούν σημαντικό αριθμό αναγκαστικών εκτελέσεων σε βάρος των οφειλετών, στρεφόμενες έναντι της ακίνητης περιουσίας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΚΠολΔ, το ν. 4354/2015 και το ν. 3156/2003 οι δανειολήπτες έχουν σημαντικά όπλα για να αμυνθούν έναντι των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης που επισπεύδονται σε βάρος τους και αφορούν την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους. Ορισμένοι λόγοι ανακοπής συνίστανται στη νομιμοποίηση των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων και των ξένων funds, άλλοι λόγοι σχετίζονται με τον υπολογισμό των προθεσμιών από την κατάσχεση μέχρι τον πλειστηριασμό. Πάντως το βασικό είναι οι δανειολήπτες να προσφεύγουν άμεσα στο νομικό τους παραστάστη, προσκομίζοντας το σύνολο των εγγράφων που τους επιδόθηκαν ώστε ο δικηγόρος να μελετήσει με προσοχή τα δικόγραφα και να σκιαγραφήσει την πολιτική άμυνας έναντι των επιθετικών πράξεων των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων και των ξένων funds, που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους βγάζοντας σε πλειστηριασμό μέχρι και την πρώτη κατοικία των πολιτών.

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδικεύεται επί υποθέσεων τραπεζικού δικαίου και προστασίας δανειοληπτών. Ο Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης είναι από τους πρώτους επιστήμονες που ασχολήθηκαν πανελλαδικώς με το ζήτημα της πώλησης, μεταβίβασης και διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *