Μη ολοκληρωμένη μεταβίβαση μηχανής και οχήματος – Καταδίκη σε δήλωση βούλησης

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 106/2023 απόφασης του Ειρηνοδικείου Πειραιά, εκδοθείσας κατά τη τακτική διαδικασία, έγινε δεκτή αγωγή του εντολέα μας, για καταδίκη σε δήλωση βούλησης του εναγομένου και δη σε διενέργεια κάθε απαιτούμενης πράξης ή ενέργειας ενώπιον της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών και οποιασδήποτε άλλης αρχής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας δίκυκλης μοτοσικλέτας, την οποία τον μακρινό Ιούλιο του 2007 ο εντολέας μας είχε πουλήσει στον πατέρα του εναγομένου, αλλά, όχι μόνο ο πατέρας του εναγομένου δεν προέβη στην απαιτούμενη μεταβίβαση, αλλά στη συνέχεια προέβη στην εκχώρηση των σχετικών δικαιωμάτων στον εναγόμενο, ο οποίος, αν και δήλωσε στον εντολέα μας ότι, επιτέλους θα προβεί στην απαιτούμενη μεταβίβαση, εντούτοις δεν προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια, με αποτέλεσμα ο εντολέας μας να προσέλθει στο δικηγορικό μας γραφείο για να ζητήσει δικαστική προστασία. Δυνάμει της ΕιρΠειρ 106/2023 δικαιώθηκε ο εντολέας μας, ο οποίος μπορεί να προσέλθει στις αρμόδιες αρχές και να προβεί στην πολυπόθητη μεταβίβαση, χωρίς τη σύμπραξη του εναγομένου. Να σημειωθεί ότι, δεδομένου πως η εν λόγω δίκυκλη μοτοσικλέτα εμφανιζόταν τυπικά στο όνομα του εντολέα μας, για όλες τις πράξεις του εναγομένου, όπως  παράνομη στάθμευση και υποχρέωση πληρωμής κλήσεων εκατοντάδων ευρώ, κ.λπ. ευθυνόταν ο εντολέας μας. Ωστόσο, μετά την έκδοση της ΕιρΠειρ 106/2023 το ζήτημα αυτό πρέπει να θεωρείται ότι έληξε.

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 26/2024 απόφασης του Ειρηνοδικείου Πειραιά, εκδοθείσας κατά τη τακτική διαδικασία, έγινε δεκτή αγωγή του εντολέα μας, για καταδίκη σε δήλωση βούλησης του εναγομένου και δη σε διενέργεια κάθε απαιτούμενης πράξης ή ενέργειας ενώπιον της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών και οποιασδήποτε άλλης αρχής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου, εργοστασίου κατασκευής JEEP, την οποία το μακρινό 2008 ο εντολέας μας είχε πουλήσει στον εναγόμενο, ο οποίος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά, εξόφλησε το τίμημα, παρέλαβε το εν λόγω όχημα και αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, δεν προέβη σε μεταβίβαση της κυριότητας του εν λόγω οχήματος, το οποίο συνέχιζε να εμφανίζεται στο όνομα του εντολέα μας. Η εν λόγω υπόθεση παρουσίαζε αρκετές δυσκολίες λόγω προηγούμενων εσφαλμένων χειρισμών που έγιναν από τρίτους και διευθετήθηκαν μετά την παρέμβασή μας. Δυνάμει της ΕιρΠειρ 26/2024 δικαιώθηκε ο εντολέας μας, ο οποίος μπορεί να προσέλθει στις αρμόδιες αρχές και να προβεί στην πολυπόθητη μεταβίβαση, χωρίς τη σύμπραξη του εναγομένου. Να σημειωθεί ότι λόγω του γεγονότος ότι το ως άνω όχημα ήταν πολυτελείας και υψηλού κυβισμού, είχαν συσσωρευθεί στο όνομα του εντολέα μας πολύ μεγάλες οφειλές, περίπου 20.000 ευρώ, από τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, οι οποίες ωστόσο, μετά την προσκόμιση της εν λόγω απόφασης στην αρμόδια εφορία θα διαγραφούν από το όνομα του εντολέα μας και θα μεταφερθούν στο όνομα του εναγομένου.

Το δικηγορικό μας γραφείο εξειδικεύεται στο πολύ σημαντικό ζήτημα της μη ολοκλήρωσης μεταβίβασης αυτοκινήτων, δίκυκλων μοτοσικλετών κ.λπ., το οποίο απασχολεί πολύ κόσμο. Σε περιπτώσεις μη σύμπραξης ή αδράνειας του αγοραστή η μοναδική λύση είναι η δικαστική διαδικασία, η οποία απαιτείται λεπτό χειρισμό και προσεκτική μελέτη όλων των απαιτούμενων στοιχείων. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη δική σας υπόθεση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *