Μη ολοκλήρωση μεταβίβασης οχήματος

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 49/2020 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Ιλίου, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, στην οποία για λογαριασμό του ενάγοντος παραστάθηκε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έγινε δεκτή η αγωγή του εντολέα μας για καταδίκη σε δήλωση βουλήσεως του εναγόμενου να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση του επίδικου οχήματος, το οποίο ναι μεν πωλήθηκε από τον ενάγοντα στον εναγόμενο, αλλά λόγω υπαιτιότητας του εναγόμενου δεν μεταβιβάστηκε, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο εντολέας μας με δυσβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας και να διατρέχει τον κίνδυνο να εναχθεί αστικά και ποινικά σε περίπτωση εμπλοκής του εν λόγω οχήματος σε τροχαίο ατύχημα.

Ειδικότερα, μετά την παραδοχή όλων των ισχυρισμών που πρότεινε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, ο εναγόμενος υποχρεώθηκε να προβεί σε δήλωση βουλήσεως ενώπιον της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών αλλά και ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του επίδικου αυτοκινήτου στον εναγόμενο, που έπρεπε να έχει γίνει ήδη από τον Φεβρουάριο του έτους 2013. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση άρνησης του εναγόμενου να συμμορφωθεί με την εν λόγω απόφαση, η σχετική δήλωση βουλήσεως θεωρείται κατά πλάσμα δικαίου ότι έγινε μόλις η απόφαση γίνει τελεσίδικη. Τέλος, σαφώς ο εναγόμενος καταδικάστηκε στα δικαστικά έξοδα του εντολέα μας.

Πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση, που έρχεται να δικαιώσει τον εντολέα του γραφείου μας, ο οποίος ταλαιπωρούταν ψυχικά και οικονομικά με την εν λόγω υπόθεση από το έτος 2013 και κατά το τέλος του έτους 2019 απευθύνθηκε στο γραφείο μας και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να λύσει το πρόβλημά του.

Το γραφείο μας είναι σε θέση να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία ανάλογες υποθέσεις μη ολοκλήρωσης μεταβίβασης οχημάτων (μηχανών, αυτοκινήτων, κλπ.). Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε α) αντίγραφο της άδειας του οχήματος, β) υπεύθυνες δηλώσεις ή ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των μερών, γ) εκτύπωση οφειλών τελών κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, δ) δήλωση ενώπιον της αρμόδιας τροχαίας περί μη μεταβίβασης του εν λόγω οχήματος, ε) αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας και στ) το τελευταίο σας εκκαθαριστικό σημείωμα.

1 σκέψη για το “Μη ολοκλήρωση μεταβίβασης οχήματος”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *