Προστασία προσωπικότητας πεθεράς από νύφη

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 2687/2021 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, στην οποία για λογαριασμό της αιτούσας παραστάθηκε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έγινε δεκτή η αίτηση της εντολέως μας για την προστασία της προσωπικότητάς της από τις προσβολές της καθ’ ης.

Ειδικότερα, μετά την παραδοχή των ισχυρισμών που πρότεινε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, το Δικαστήριο έκρινε πως, η εντολέας μας, πεθερά προσβλήθηκε στην προσωπικότητά της από τις πράξεις της αντιδίκου νύφης της, η οποία μη σεβόμενη την προχωρημένη ηλικία της εντολέως μας, προσερχόταν στην πολυκατοικία που διαμένει, ακόμα και τις βραδινές ώρες, και την εξύβριζε χυδαία με εκφράσεις πεζοδρομίου, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και ιδιαίτερη ανησυχία τόσο στην εντολέα μας, όσο και στους γείτονές της. Για τους λόγους αυτούς, το Δικαστήριο έκανε δεκτές όλες τις αιτιάσεις του δικηγόρου του γραφείου μας, Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη και απαγόρευσε στην αντίδικο νύφη α) να απευθύνει το λόγο στην εντολέα μας, πεθερά της, καθώς και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία (δια ζώσης, τηλεφωνική και ηλεκτρονική) μαζί της, β) να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη της αιτούσας και γ) να προσεγγίζει την εντολέα μας και την είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων, με την απειλή σε βάρος της καθ’ ης χρηματικής ποινής ύψους 500,00 ευρώ και προσωπικής κράτησης διάρκειας τριάντα ημερών για κάθε παραβίαση.

Το γραφείο μας είναι σε θέση να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία ανάλογες υποθέσεις προστασίας προσωπικότητας από προσβολές (ιδίως εξύβριση, υποτιμητικά σχόλια, λεκτική και ψυχολογική βία, απειλές, σωματικές επιθέσεις και σωματικές βλάβες). Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε ιδίως τα εξής έγγραφα: Φωτοτυπία ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα και αντίγραφα βιβλίων συμβάντων – παραπόνων, από την αστυνομία, την οποία είναι απαραίτητο να καλέσετε κατά τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σχετικά επεισόδια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *