Προστασία πρώτης κατοικίας – ν. 4605/2019

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 3/2021 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Aθηνών, ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, στην οποία για λογαριασμό του αιτούντος παραστάθηκε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έγινε δεκτή η αίτηση του εντολέα μας, ο οποίος κατάφερε να ρυθμίσει την οφειλή του και να προστατέψει την πρώτη κατοικία του.

Ειδικότερα, μετά την παραδοχή όλων των ισχυρισμών που πρότεινε ο δικηγόρος του γραφείου μας, Σωκράτης Οδ. Τσαχιρίδης, έγινε δεκτή η αίτηση του εντολέα μας, διατάχθηκε η προστασία από την αναγκαστική ρευστοποίηση της κύριας κατοικίας του, επιβλήθηκε μηνιαία δόση ποσού 244,12 ευρώ και φυσικά η καθ’ ης καταδικάστηκε στα δικαστικά έξοδα του εντολέα μας.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του ν. 4605/2019, μετά την ανεπιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας συναινετικής ρύθμισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας που αναπτύσσεται από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας συναινετικής ρύθμισης η εμπλεκόμενη εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις αρνήθηκε να υποβάλει οιαδήποτε πρόταση προς τον εντολέα μας, ο οποίος εν τέλει προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Το γραφείο μας είναι σε θέση να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία ανάλογες υποθέσεις ρύθμισης οφειλών. Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε αντίγραφο της ταυτότητάς σας, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τις τρεις τελευταίες φορολογικές σας δηλώσεις, τα εκκαθαριστικά σας σημειώματα από το χρόνο λήψης των δανείων μέχρι σήμερα, πρόσφατη δηλωθείσα περιουσιακή κατάσταση, μισθοδοσία ή βεβαίωση ανεργίας ή εκκαθαριστικό σημείωμα συντάξεως, αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινήτων και μηχανών), πρόσφατες αναλυτικές καταστάσεις οφειλών των πιστωτών σας και αντίγραφα των τραπεζικών συμβάσεων που έχετε υπογράψει, εξώδικα και επιστολές των πιστωτών σας, αντίγραφα συμβολαίων ιδιοκτησίας ακινήτων και ΕΝΦΙΑ των τελευταίων τριών ετών που να φαίνεται η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *