Προσβολή έκθεσης αυτοψίας

Σε περίπτωση που έχει γίνει έλεγχος σε ακίνητο ιδιοκτησίας σας και με βάση την έκθεση αυτοψίας που συντάχθηκε, σας επιβλήθηκε πρόστιμο για αυθαιρεσίες, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος για να αντιδράσετε και να ζητήσετε την ακύρωση της έκθεσης αυτοψίας και του προστίμου που σας επιβλήθηκε.

Αυτό μπορεί να γίνει με την εμπρόθεσμη άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας. Η προθεσμία είναι τριάντα ημέρες από επιδόσεως της εκθέσεως αυτοψίας. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενεργήσετε άμεσα και να έρθετε σε επαφή με το γραφείο μας, το οποίο σε συνεννόηση με τον μηχανικό σας, θα φροντίσει να συντάξει μία εμπεριστατωμένη ενδικοφανή προσφυγή για την ακύρωση της έκθεσης αυτοψίας και κατά συνέπεια του επιβληθέντος προστίμου. Σημειώνεται ότι η ενδικοφανής προσφυγής μπορεί να αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά που αποσαφηνίζουν τη θέση σας και να περιλαμβάνει και σχετική αίτηση τακτοποίησης των αυθαιρεσιών που διαπιστώθηκαν. Η άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα όσον αφορά στο πρόστιμο που σας επιβλήθηκε, με την έννοια ότι δεν μπορεί να εισπραχθεί αναγκαστικά από την υπηρεσία πριν την έκδοση απόφασης επί της ενδικοφανούς προσφυγής σας. Σε περίπτωση απόρριψης της ενδικοφανούς προσφυγής, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την ακύρωση της έκθεσης αυτοψίας και του επιβληθέντος προστίμου ενώπιον των διοικητικών Δικαστηρίων.

Στην πρώτη μας συνάντηση είναι πολύ σημαντικό να μας προσκομίσετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας, το τελευταία εκκαθαριστικό σας σημείωμα, την έκθεση αυτοψίας, το συμβόλαιο ιδιοκτησίας σας και μία τεχνική έκθεση του μηχανικού σας καθώς και σχετικά σχέδια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *