Ρήτρες αναπροσαρμογής και προστασία πολιτών και επιχειρήσεων

Το δικηγορικό μας γραφείο κατανοώντας πλήρως την αναταραχή και τις δυσκολίες που προκάλεσε στην κοινωνία η εφαρμογή ρητρών αναπροσαρμογής τιμής ηλεκτρικού ρεύματος από τους παροχους ηλεκτρικής ενέργειας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε πρώτη φάση θα ασκήσει ομαδικά εξώδικα έναντι των παρόχων για την προσβολή και την εναντίωση των εντολέων του στους υπέρογκους λογαριασμούς που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή των ρητρών αναπροσαρμογής της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και σε δεύτερη φάση, εν περιπτώσει μη συμμόρφωσης των παρόχων θα ασκηθούν σχετικές αγωγές.

Τα βασικά νομικά εργαλεία πηγάζουν από τις διατάξεις του ΑΚ, το δίκαιο προστασίας καταναλωτών (ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και το δίκαιο του ανταγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να μας αναφέρουν ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας (περιοχή, οδό και αριθμό), ΑΦΜ, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλέφωνο επικοινωνίας και να μας προσκομίσουν:

1) Αντίγραφο της σύμβασης με τον πάροχο.

2) Τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα.

3) Τις πληρωμές που έχουν πραγματοποιήσει.

4) Τυχόν πρόσθετα ειδικά στοιχεία (π.χ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση ύπαρξης ανήλικων τέκνων, βεβαιώσεις ανεργίας σε περίπτωση ανεργίας, ιατρικά έγγραφα σε περίπτωση προβλημάτων υγείας) και εμείς θα φροντίσουμε για την άμεση προάσπιση των συμφερόντων σας. Αρχικά με τη σύνταξη και επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας-αίτησης-πρόσκλησης-δήλωσης και εν συνεχεία, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του παρόχου, με την άσκηση σχετικής αγωγής ενώπιον των αρμόδιων καθ’ ύλην και κατά τόπον πολιτικών Δικαστηρίων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *