Απόρριψη αίτησης μητέρας περί επιμέλειας, διατροφής και απαγόρευσης προσέγγισης από τον πρώην σύντροφό της

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 4960/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εκδοθείσας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, απορρίφθηκε ολοσχερώς η αίτηση μητέρας έναντι του πρώην συντρόφου της που σχετιζόταν με την οικογενειακού δικαίου διαφορά τους. 

Ειδικότερα, η αίτηση α) περί ανάθεσης της προσωρινής επιμέλειας και επιδίκασης προσωρινής διατροφής του ανήλικου τέκνου της που γεννήθηκε εκτός γάμου και β) περί περιορισμού της επικοινωνίας και απαγόρευσης προσέγγισής της από τον πρώην σύντροφό της απορρίφθηκε συλλήβδην, κατ’ αποδοχή των ισχυρισμών του δικηγόρου, Σωκράτη Οδ. Τσαχιρίδη, που δήλωσε προφορικά και εγγράφως με το σημείωμά του ότι πρώτον δεδομένου ότι το ανήλικο τέκνο είναι γεννημένο εκτός γάμου των γονέων του, η μητέρα έχει, όχι μόνο την αποκλειστική επιμέλεια, αλλά πολύ περισσότερο την αποκλειστική γονική μέριμνα του ανήλικο τέκνου της. Δεύτερον, ναι μεν η μητέρα έχει δικαίωμα να ζητήσει διατροφή ακόμα και για ανήλικο τέκνο εκτός γάμου, εφόσον η πατρότητα είναι πιθανή, αλλά πρέπει να αποδείξει απορία, η οποία στην προκείμενη περίπτωση δε συνέτρεχε, καθότι η αιτούσα είχε αξίολογα εισοδήματα. Και τέλος απορρίφθηκε και το τρίτο και τελευταίο αίτημα της μητέρας περί περιορισμού της επικοινωνίας και απογόρευσης προσέγγισής της από τον πρώην σύντροφό της, καθώς δεν πιθανολογήθηκε η τέλεση παράνομων ή/και απειλητικών πράξεων σε βάρος της, ιδίως πρόσφατα, παρά μόνο στην αρχή ο  εντολέας μας εκδήλωσε απολύτως εύλογο ενδιαφέρον για το παιδί που θεωρεί ότι είναι δικό του και στη συνέχεια προέβη μόνο σε νομικές ενέργειες για να αναγνωριστεί πατέρας του.

Το δικηγορικό μας γραφείο διαθέτει μεγάλη εμπειρία επί υποθέσεων οικογενειακού δικαίου έχοντας εξειδικευτεί στο εν λόγω αντικείμενο επί σειρά ετών, φέρνοντας σε πέρας τις εντολές δεκάδων εντολέων μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *