Η πρώτη ενέργεια για την αγορά ακινήτου

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα ακίνητο, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν δικηγόρο για να διενεργήσει τον απαιτούμενο έλεγχο τίτλων στο αρμόδιο κατά τόπον Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολογικό Γραφείο.

Ο έλεγχος τίτλων περιλαμβάνει τη σχολαστική μελέτη όλων των συμβολαίων που έχουν συνταχθεί για το υπό εξέταση ακίνητο, την προσεκτική διαπίστωση της αλληλουχίας όλων των μεταβιβάσεων, τον έλεγχο της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας και του κανονισμού πολυκατοικίας, την εξαντλητική έρευνα για ύπαρξη βαρών, ιδίως προσημειώσεων υποθηκών, κατασχέσεων, διεκδικήσεων, υποθηκών, τον έλεγχο του κτηματολογικού φύλλου και του κτηματολογικού αποσπάσματος και την καταγραφή του ΚΑΕΚ του υπό εξέταση ακινήτου. Εφόσον γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος, συντάσσουμε και σας παραδίδουμε την έκθεση ελέγχου τίτλων, η οποία, εφόσον είναι θετική, μπορείτε να προχωρήσετε τις διαδικασίες ενώπιον του συμβολαιογράφου για τη σύνταξη του συμβολαίου. Πάντως, όταν είναι πλέον όλα έτοιμα για την υπογραφή του συμβολαίου, απαιτείται η διενέργεια ενός τελευταίου ελέγχου στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό Γραφείο, για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει επέλθει οιαδήποτε αλλαγή. Ο δεύτερος έλεγχος συμπεριλαμβάνεται στην τιμή που θα οριστεί και δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση. 

Εφόσον ενδιαφέρεστε ν’ αγοράσετε ένα ακίνητο, πριν προβείτε σε οιαδήποτε ενέργεια, απευθυνθείτε στο δικηγορικό μας γραφείο για να πραγματοποιήσουμε υπεύθυνα και προσεκτικά τον απαιτούμενο έλεγχο τίτλων. Ενόψει της σημαντικής επένδυσης που θα πραγματοποιήσετε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επαναπαυθείτε με το τσεκάρισμα που θα πραγματοποιήσει ο δικηγόρος της τράπεζας, ο οποίος εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της τράπεζας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην πρώτη μας συνάντηση να μας προσκομίσετε το συμβόλαιο ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη καθώς και το τελευταίο σας εκκαθαριστικό σημείωμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *